Şu OSB'nin haline bakın!

Şu OSB

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, OSB'de yatırımcıların fabrikalarından çok, devletin yaptığı alt yapı çalışmalarının olduğunu söyledi. Atalay, yatırımcılar görüşme eksikliğinin bulunduğunu belirterek Şu OSB'nin haline bak, 5. Teşvik bölgesindeyiz, arsal

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEŞİR ATALAY YENİ YÖNETİM BİNASININ AÇILIŞINDA YETKİLİLERİ UYARDI:

Şu OSB’nin haline bakın!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, OSB’de yatırımcıların fabrikalarından çok, devletin yaptığı alt yapı çalışmalarının olduğunu söyledi. Atalay, yatırımcılar görüşme eksikliğinin bulunduğunu belirterek “Şu OSB’nin haline bak, 5. Teşvik bölgesindeyiz, arsalar hala boş” dedi.

ŞEHİRDE YÖNETİM EKSİKLİĞİ VAR

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, yeni yapılan Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü binasının açılışını yaptı. Açılışta Kırıkkale’nin önemli bir teşvik bölgesinde olduğunu belirten Atalay, OSB’de özel sektör yatırından çok, devletin yaptığı alt yapı yatırımlarının olduğunu söyledi. Atalay bir ara yanındakilere dönerek OSB’de ve şehirde yönetim eksikliği olduğunun belirterek, kentte herkesin yatırımcılar ile özel olarak ilgilenmesi gerektiğini söyledi. OSB’ye yatırım yapacak olan yatırımcıların 5. Teşvik sisteminden faydalanacağını bildiren Atalay, OSB’ye yatırımcı çekilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini kaydetti. Atalay “Şu OSB’nin haline bak, 5. Teşvik bölgesindeyiz, arsalar hâlâ boş” diye konuştu.

ŞEHRİN CAN DAMARI KURUYOR

Atalay konuşmasının devamında, “OSB şehirlerin can damarlarıdır. Dağı tepeyi fabrika haline getirmek önemli bir çalışma olarak göze çarpıyor. Bizi üzen noktalar, 67 parsel içinden 37 parselin üretim yapmasıdır. Diğerlerinde üretim yapılmıyor. Kırıkkale 4. Teşvik paketinde yer alıyor, eğer yatırımcı OSB’ye yatırım yapmak isterse 5. Bölgede yani Erzincan ile aynı desteği alıyor. Yeni teşvik sistemi üzülerek söylemek istiyorum ki Kırıkkale’de meyvesini vermedi. Yönetici eksiklikleri ve yatırımcılarla birebir görüşmeler de sıkıntı var. Şu Kırıkkale’nin haline bak, alt yapı yatırımı fabrikalardan daha fazla. Artık yatırımları devlet yapmıyor, devlet yol gösteriyor özel sektör yatırım yapıyor.” dedi.

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINI GÖRÜŞECEĞİZ

OSB’nin doğalgaza kavuşması için çeşitli çalışmaların yapılacağına değinen Atalay, doğalgazın gelmesiyle birlikte yatırımcı sayısında artışında gözlenebileceğini söyledi. Kırıkkale’de 2 adet OSB’nin bulunduğunu ifade eden Atalay, bu OSB’lere yatırımcı çekme çalışmalarının da yapılması gerektiğine değindi. Yatırım için hep birlikte çalışılması gerektiğini belirten Atalay, “Güçbirliği Platformu kapsamında yapılacak olan yatırımlar Kırıkkale’ye yakışır hizmetlerdir” dedi.

KESKİN DE AYNI SORUNLA BOĞUŞUYOR

Keskin ilçesinde bulunan OSB’de boş arazilerin çok olduğunu hatırlatan Atalay, bu arazilerin yatırımcıyla birlikte değerleneceğini söyledi. Devletin bu konularda eskisi kadar yatırım yapmadığını sözlerine ekleyen Atalay, “Devlet bu şekilde yapılacak olan yatırımları özel şirketlerin yapmasını sağlıyor. Özel şirketlerle yapılan yatırımlar daha hızlı ve bulunduğu bölgeye daha da büyük katkı sağlayabiliyor. Özel şirketler, devletin kendilerine sunmuş oldukları desteklerle yatırımlarını gerçekleştiriyor” dedi.

KIRIKKALE MKE İLE VAR

Kırıkkale’nin silah ve MKE ile var olduğunu vurgulayan Atalay, “Şuanda üzerinde durduğumuz Silah ve Mühimmat Organize Sanayi Bölgesi’nin arazi tespiti yapıldı. 600 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan bu bölgemiz Kırıkkale için büyük önem arz edecek. Bu bölgemizin yapımı için Bakanlar Kurulu tarafından beklediğimiz karar çıktı. Bizler sadece ÇED raporunu bekliyoruz. Bu kapsamda ilerleyen çalışmalar bizlerin takibinde işliyor” diye konuştu.

BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYORUZ

Devletin özel sektördeki yatırımcıya her alanda büyük kolaylık sağladığını belirten Atalay, bu kapsamda oluşturulan Teşvik Paketi kapsamında Kırıkkale’nin bundan fazla yararlanamadığını söyledi. Tanıtımlar ya da başka konuda eksikliğin oluşturulduğunu belirten Atalay, “Bu teşvik paketi Kırıkkale’nin özel sektörünün gelişmesine katkı sağlayacak bir paket. Yatırımcıya en iyi şekilde anlatarak, yatırımcıları buralara çekmeliyiz” ifadelerini kullandı.

DAĞLARI KAYALARI DELİYORLAR

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Aydın; 1994 yılında OSB’nin alt yapı çalışmalarının başladığını ifade ederek 1997 yılında ise ilk yatırımların yapıldığını söyledi. 870 dekarlık bir alanın olduğunu söyleyen Aydın, bu alanın 800 dekarının sanayi, 70 dekarlık alanın ise yol ve ağaçlandır olarak kullanıldığı ifade etti. OSB’ne gelen yatırımcıları Ferhat’ın dağları delmesine benzeten Aydın, yatırımcıların dağları, kayaları delerek fabrikalarını kurup yatırım yaptıklarını söyledi.

CAMİMİZ BU YILSONUNDA FAALİYETE GEÇECEK

Cami yapımı için dernek kurduklarını da anlatan Aydın, “Organize Sanayi Bölgemize camii yapılması için kurduğumuz derneğimiz çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalar neticesinde ve yatırımcılarımızın da desteği ile camii yapımına başlayacağız. Şu anda yatırımcılarımız camii yapımı için desteklerini bizden esirgemediler. Cami yapımı bu yılın sonlarına doğru bitecek ve camiimiz faaliyete geçecek” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından ise yeni binanın açılışı gerçekleştirildi.



halil kumru
2.07.2013 06:27:04
kızmasında haklılık payı var ama açılmış olan fabrikalarda masraflar yüzünden kapanıyor, batıyor... sırf elektiğini ödeyemediği için icra gelip kapanan fabrikalar var, ilgilenen bir Allahın kulu, bir Allahın yetkilisi yok ne yazıkki. yeni fabrikaların gelmesini de beklemesinler

1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı